13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyvařte si lahodné rizoto se špenátem a houbami podle tohoto jednoduchého receptu. Kombinace krémové rýže s čerstvým špenátem a aromatickými houbami vytvoří dokonalou chuťovou symfonii, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a pozvěte své blízké na skvělou hostinu plnou chutí.
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 200g hříbků
- 200g špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 100g parmazánu
- sůl, pepř, oregáno
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme očištěné a nakrájené houby a dusíme do měkka.
- Přidáme rýži a restujeme dozlatova.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
- Postupně podléváme zeleninovým vývarem a neustále mícháme, aby se rýže nespálila.
- Když je rýže měkká, přidáme na drobno nasekaný špenát a promícháme, necháme krátce provařit.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a oregánem.
- Servírujeme posypané parmazánem a načerstvěným petrželem.