13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuskus s jehněčím masem a sušenými švestkami. Tento jednoduchý a chutný pokrm je plný exotických chutí a vůní, které si zamilují nejen milovníci orientální kuchyně. Skvělá kombinace měkkého jehněčího masa, voňavého kuskusu a sladkých sušených švestek vás okouzlí na první skus. Vyzkoušejte tento recept a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 250g jehněčího masa
- 200g kuskusu
- 100g sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na oleji ve velké pánvi.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, orestujte dozlatova.
- Přidejte sušené švestky a zalijte pár litry vody. Přiveďte k varu a vařte asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Zatím si připravte kuskus podle návodu na balení.
- Když je maso měkké, dochuťte ho solí, pepřem a kmínem.
- Servírujte maso se šťávou z hrnce na kuskusu a ozdobte pažitkou.