13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím masem a sušenými švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuskus s jehněčím masem a sušenými švestkami. Tento jednoduchý a chutný pokrm je plný exotických chutí a vůní, které si zamilují nejen milovníci orientální kuchyně. Skvělá kombinace měkkého jehněčího masa, voňavého kuskusu a sladkých sušených švestek vás okouzlí na první skus. Vyzkoušejte tento recept a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 250g jehněčího masa
  • 200g kuskusu
  • 100g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na oleji ve velké pánvi.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, orestujte dozlatova.
  3. Přidejte sušené švestky a zalijte pár litry vody. Přiveďte k varu a vařte asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  4. Zatím si připravte kuskus podle návodu na balení.
  5. Když je maso měkké, dochuťte ho solí, pepřem a kmínem.
  6. Servírujte maso se šťávou z hrnce na kuskusu a ozdobte pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *