13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skladba Pasta Carbonara domácí verze je jednoduchá a chutná. Užijte si svěží těstoviny zalité bohatou omáčkou z vajec, sýra, slaniny a pepře. Skvělá alternativa k italské restauraci přímo z vaší kuchyně! Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 400g těstovin (nejlépe špagety)
- 200g pancetty nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu s prolisovaným česnekem a nechte vyloupnout tuk.
- Mezitím uvařte těstoviny do al dente a přidejte je do pánve s pancettou.
- Ve vhodné misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
- Po odebrání pánve z tepla okamžitě vmíchejte směs žloutků a sýra do těstovin, aby se vytvořila krémová omáčka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
- Po dochucení solí a pepřem můžete jídlo podávat s dalším parmazánem na posypání.