12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit jednoduchým a chutným receptem na cizrnu s rajčaty a ředkvičkami. Tento lahodný pokrm je plný zdravých ingrediencí a rychle připravený. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 6 rajčat
- 5 ředkviček
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájená rajčata a restujeme, dokud se nerozvaří.
- Přidáme cizrnu včetně šťávy z plechovky a necháme chvíli povařit.
- Nakonec přidáme na kolečka nakrájené ředkvičky a necháme stát asi 5 minut.
- Nakonec dochutíme solí, mletou paprikou, kmínem a nasekanou petrželkou.
- Hotové jídlo podáváme s plátky čerstvého chleba.