Indický krémový máslový kuře je lahodná tradiční indická omáčka s kuřecím masem, máslem a smetanou. Tohle bohaté a aromatické jídlo je známé svou jemnou chutí a jemnou dochuceností. Pojďte si užít exotickou chuť Indie s tímto lahodným receptem na indický krémový máslový kuře!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžička mletý koriandr
- 1 lžička mletý kurkuma
- 1 lžička mletý zázvor
- 1 lžička mletý kardamom
- 1 lžička mletá skořice
- 200 ml smetana ke šlehání
- 1 hrnek rajčatový pyré
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na nudličky nakrájená kuřecí prsa a opékejte dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a vše okořeňte mletým koriandrem, kurkumou, zázvorem, kardamomem a skořicí.
- Po chvíli zalijte smetanou ke šlehání a rajčatovým pyré a nechte provařit do změknutí masa.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Srovnejte s rýží a můžete podávat. Dobrou chuť!