12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rybí polévka s kimchi a řasami je lahodná asijská specialita plná exotických chutí a zdravých ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte svému jídelníčku zajímavou chuťovou kombinaci s říčními plody, kyselým kimchi a výživnými řasami. Snažte se zdokonalit vaření a obohaťte svou stravu o nové chuťové zážitky.
Suroviny
- 300 g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 l vody
- 100 g kimchi
- 30 g mořských řas (např. wakame)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte do zlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
- Přidejte na kostky nakrájené rybí maso a zprudka osmažte z obou stran.
- Zalijte vodou a přidejte kimchi a mořské řasy. Přiveďte k varu.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou polévku podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží.