12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na lahodné knedlíky se švestkovým ülém. Sladké švestky se spojují s lehkými a nadýchanými knedlíky, které se zalévají šťavnatým ülem. Ideální pokrm na klasickou českou domácí kuchyni nebo na slavnostní příležitosti. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodné knedlíky se švestkovým ülem ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- švestky
- cukr
- máslo
Postup
- Oloupeme brambory a uvaříme je ve slané vodě, dokud nejsou měkké.
- Brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta utvoříme menší knedlíky, do každého knedlíku vložíme švestku s odstraněným peckou a obalíme těsto kolem ní.
- Knedlíky vaříme ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vyskládáme uvařené knedlíky na talíř a podáváme s rozpuštěným máslem a cukrem.