12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské tiramisu. Jednoduché a chuťově bohaté dezert, které okouzlí všechny milovníky kávy a mascarpone sýra. S kvalitními surovinami a správným postupem se vám podaří připravit lahodnou pochoutku, která se stane hitem na každé oslavě nebo rodinném setkání. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si autentický zážitek z italské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 250g mascarpone
- 3 lžíce cukru
- 3 vejce
- 1 šálek silné kávy
- 1 balíček polotučného sušeného těsta savoiardi
- kakao na posypání
Postup
- Oddělte bílky a žloutky. Vejce rozšlehejte s cukrem do pěny.
- Přidejte mascarpone a promíchejte dohladka.
- Udělejte silnou kávu a nechte ji vychladnout.
- Do kávy namáčejte sušené těsto a pokládejte do formy.
- Na sušené těsto nanesete směs z mascarpone a žloutků.
- Opakujte postup, dokud nedosáhnete požadované výšky.
- Na vrch posypte hojně kakao a nechte vychladnout v lednici minimálně 4 hodiny.