12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo vepřo zelo šťáva pečivo
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte tradiční české jídlo ⁤doma s receptem na ​knedlo vepřo zelo šťáva pečivo. Krok ⁤za‍ krokem vás provedeme​ přípravou chutného pokrmu plného klasických chutí. Užijte si ho sami nebo s rodinou a připravte si lahodnou⁢ večeři jako od babičky.

Suroviny

  • 500g vepřového ⁣masa
  • 1 hlávka zelí
  • 6 brambor
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl, ​pepř
  • kmín
  • šťáva z 1‌ citronu
  • 400g houskového knedlíku

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme na nudličky nakrájené zelí a podle potřeby zalijeme‍ vodou.
  4. Nakonec podlijeme⁣ šťávou z citronu⁢ a necháme‍ provařit.
  5. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme je. Nakrájíme na plátky.
  6. Houskový knedlík uvaříme ‍ve vařící osolené vodě.
  7. Smažíme ‍bramborové plátky na oleji dozlatova.
  8. Servírujeme spolu s vepřovým masem, zelím, brambory a knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *