12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo doma s receptem na knedlo vepřo zelo šťáva pečivo. Krok za krokem vás provedeme přípravou chutného pokrmu plného klasických chutí. Užijte si ho sami nebo s rodinou a připravte si lahodnou večeři jako od babičky.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 6 brambor
- 1 cibule
- olej
- sůl, pepř
- kmín
- šťáva z 1 citronu
- 400g houskového knedlíku
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a smažíme dozlatova.
- Přidáme na nudličky nakrájené zelí a podle potřeby zalijeme vodou.
- Nakonec podlijeme šťávou z citronu a necháme provařit.
- Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme je. Nakrájíme na plátky.
- Houskový knedlík uvaříme ve vařící osolené vodě.
- Smažíme bramborové plátky na oleji dozlatova.
- Servírujeme spolu s vepřovým masem, zelím, brambory a knedlíkem.