12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – Ratatouille alla Caprese s bazalkovým pestem. Tento barevný a chutný pokrm kombinuje tradiční francouzskou ratatouille s čerstvými italskými ingrediencemi, jako jsou rajčata, mozzarella a bazalkové pesto. Skvělá volba pro všechny milovníky zeleniny a italské kuchyně. S touto jednoduchou a zdravou recepturou si dokonale doplníte svůj jídelníček. Užijte si bohatou chuť a vůni čerstvých bylinek a zeleniny!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- špetka soli
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
- 200g mozzarelly
- čerstvý bazalkový pesto
Postup
- Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kostičky.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Baklažány a cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme cibuli s česnekem.
- Přidáme baklažány a cukety a dusíme, dokud nezměknou.
- Pokrájíme mozzarellu na kousky.
- Ve vhodné zapékací misce střídavě vrstvíme rajčata, zeleninu a mozzarellu.
- Pokvapkáme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není sýr rozpuštěný a zelenina měkká.
- Servírujeme s lžící bazalkového pesta na každém talíři.