12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ratatouille alla Caprese s bazalkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – Ratatouille alla Caprese s bazalkovým pestem. Tento barevný a chutný pokrm kombinuje tradiční francouzskou ratatouille s čerstvými italskými ingrediencemi, jako jsou rajčata, mozzarella a bazalkové pesto. Skvělá volba pro všechny milovníky zeleniny a italské kuchyně. S touto jednoduchou a zdravou recepturou si dokonale doplníte svůj jídelníček. Užijte si bohatou chuť a vůni čerstvých bylinek a zeleniny!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej
  • 200g mozzarelly
  • čerstvý bazalkový pesto

Postup

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kostičky.
  2. Rajčata oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Baklažány a cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme baklažány a cukety a dusíme, dokud nezměknou.
  6. Pokrájíme mozzarellu na kousky.
  7. Ve vhodné zapékací misce střídavě vrstvíme rajčata, zeleninu a mozzarellu.
  8. Pokvapkáme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není sýr rozpuštěný a zelenina měkká.
  10. Servírujeme s lžící bazalkového pesta na každém talíři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *