12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské burgers s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na veganské burgery s batáty! Kombinace křupavého batátového placku s lahodnou luštěninovou náplní a osvěžující zeleninou potěší nejen milovníky rostlinné stravy. Skvělá alternativa klasickým burgerům, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. S tímto receptem si veganský burger můžete připravit snadno a rychle doma! Nenechte si ujít tuto lahodnou a zdravou pochoutku.

Suroviny

  • 2 batáty
  • 1 hrnek quinoa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 lžíce mletého lnu smíchaného s 3 lžícemi vody
  • Kůra z 1 bio citrónu
  • 2 lžíce koření na burger
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na podávání: hamburgerové housky, avokádo, rajčata, listový salát

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky, položíme je na plech a pečeme 20-25 minut, dokud nejsou měkké.
  3. V hrnci přivedeme k varu quinou s trojnásobným množstvím vody, přiklopíme a necháme vařit asi 15 minut nebo dokud voda nezmizí.
  4. Cibuli a česnek nasekáme a orestujeme na pánvi, přidáme fazole, citrónovou kůru, koření na burger, sůl a pepř.
  5. Pak přidáme batáty, quinou a lněné semínko smíchané s vodou, promícháme a necháme chvíli dusit.
  6. Mixujeme do konzistence hladkého těsta, tvarujeme placičky a pečeme na pánvi.
  7. Sestavíme burger s vlastními oblíbenými příchutěmi a podáváme s batátovými hranolky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *