12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s kimchi a hovězím.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s kimchi a hovězím je korejský pokrm plný chutí a vůní. Tento lahodný pokrm je plný rýže, zeleniny, hovězího masa a kimchi, tradiční korejské pikantní kvašené zelí. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující pokrm a dejte své chuťové buňky na pěknou jízdu!

Suroviny

  • Rýže
  • Hovězí maso
  • Mix zeleniny (mrkev, ředkvičky, špenát)
  • Kimchi
  • Vejce
  • Sójová omáčka
  • Česnek
  • Ingver
  • Sezamový olej
  • Olej na smažení
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na rozpálené pánvi s olejem osmažte na kostky nakrájené hovězí maso, přidejte na plátky nakrájený česnek a ingver. Dochucujte solí, pepřem a sojovou omáčkou.
  2. V další pánvi si osmažte zeleninu – nakrájenou mrkev, ředkvičky a špenát. Po uvaření opatrně promíchejte se sezamovým olejem.
  3. V hrnci uvařte rýži podle pokynů na obalu.
  4. V míse nebo na talíři položte na sebe vrstvy – na dno dejte uvařenou rýži, poté maso se zeleninou a na vrch kimchi.
  5. Do prostředku misky naskládejte vejce na slupce a podávejte s další sojovou omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *