12. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Restaurace v Bagdádu podél řeky.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentický zážitek při ochutnávání místních specialit v restauraci v Bagdádu podél řeky. Nádherný výhled a lahodné jídlo vás okouzlí a přenesou do prostředí starobylého města plného historie a exotiky.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájené jehněčí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriky. Smažíme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
  4. Přidáme kari koření, koriandr, kmín, sůl a pepř podle chuti.
  5. Přilijeme vodu a necháme provařit.
  6. Přidáme rýži a vaříme do měkka.
  7. Pokrm podáváme s čerstvým chlebem nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *