12. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentický zážitek při ochutnávání místních specialit v restauraci v Bagdádu podél řeky. Nádherný výhled a lahodné jídlo vás okouzlí a přenesou do prostředí starobylého města plného historie a exotiky.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 hrnek rýže
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájené jehněčí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriky. Smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
- Přidáme kari koření, koriandr, kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Přilijeme vodu a necháme provařit.
- Přidáme rýži a vaříme do měkka.
- Pokrm podáváme s čerstvým chlebem nebo plackami.