12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí pečeně se špekovou polévkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pečeně se špekovou polévkou je lahodný tradiční recept, který zaručeně zahřeje vaši duši i tělo. Kombinace šťavnatého hovězího‍ masa a aromatické špekové polévky vytvoří chuťový zážitek, který ⁢si ‍zamilujete. Naučte​ se připravit tento lahodný pokrm ⁣a překvapte ⁣své blízké skvělou⁢ večeří plnou chutí a vůně. S tímto receptem si⁢ jistě získáte srdce každého gurmána. Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni‌ a vytvořte si domácí gastronomický zážitek, který si budete pamatovat! ⁢

Suroviny:

  • 1 kg hovězí pečeně
  • 200 g slaniny
  • 4 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 5 bobkových listů
  • 5 kuliček nového ‌koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupejte cibuli, mrkev, brambory a česnek. Nakrájejte je na ⁣menší kousky.
  2. Na pánvi osmahněte⁢ na kostky nakrájenou slaninu, přidejte ⁣zeleninu a ​krátce poduste.
  3. Na zeleninu vložte hovězí‌ pečeni a osmahněte z obou stran.
  4. Přidejte bobkové listy, ⁢nové koření, sůl ⁣a pepř. Slijte trochu vody a dejte vařit na mírném ohni pod poklicí asi 2‍ hodiny.
  5. Nakonec hovězí⁢ pečeni vyjměte z hrnce, nechte ji vychladnout a ⁤nakrájejte na ⁢plátky.
  6. Všechny suroviny z hrnce rozmixujte pomocí mixéru na hladkou polévku.
  7. Polévku osolte a opepřete dle chuti.
  8. Nakonec vlijte polévku ⁤do misky a přidejte do ní plátky hovězí pečene. Podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *