12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatý recept na tradiční české jídlo – zapečený herceg s pokrelem alá česky. Jednoduchý a chutný pokrm, který zaručeně potěší celou rodinu. Podívejte se na návod a připravte si lahodné jídlo plné chuťových zážitků!
Suroviny
- 500 g pokra
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g hercegových herců
- 200 g sýra
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, koření podle chuti
Postup
- Pokra očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Cibuli a česnek nasekáme na jemno a osmahneme na oleji.
- Přidáme pokra a dusíme do měkka.
- Přidáme na kostičky pokrájené hercegovy herce a orestujeme.
- Připravíme zapékací mísu, do které naskládáme střídavě vrstvy pokra s hercegovými herci.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca 20 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.
- Pokrm je hotov a můžeme podávat.