12. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rychlou a zdravou rajskou omáčku s tofu a zeleninou. Tato veganská a bezlepková verze klasické italské omáčky je bohatá na chutě a vitamíny. Skvělá volba pro vegetariány i všechny, kdo chtějí ochutnat něco nového a osvěžujícího. Sledujte jednoduchý postup a připravte si chutný pokrm během několika minut!
Suroviny:
- 200g tofu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené tofu a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev, promíchejte a nechte chvíli dusit.
- Poté přidejte nakrájená rajčata, plechovku nakrájených rajčat, bazalku, oregano, sůl a pepř.
- Nechejte omáčku provařit alespoň 15 minut na mírném ohni, občas promíchejte.
- Po uvaření můžete omáčku podávat s rýží, těstovinami nebo bramborem.