12. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuře s naan chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou exotickou chuť domácího tandoori kuřete s naan chlebem. Tento tradiční indický recept je plný kořeněných chutí a jemně upečeného kuřecího masa. S naan chlebem jako přílohou si můžete dopřát dokonalý zážitek plný vůní a chutí orientální kuchyně. Vyzkoušejte tento jedinečný recept ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném exotických chutí!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na potření

Postup

  1. Nařežeme kuřecí prsa na menší kousky a dáme je do misky.
  2. V jiné misce smícháme jogurt, tandoori koření, kmín, koriandr, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Dobře promícháme.
  3. Tuto směs přelijeme přes kuřecí prsa a necháme marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  4. Před pečením vyndáme maso z lednice a necháme ho zahřát na pokojovou teplotu.
  5. Troubu předehřejeme na 200°C. Maso položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme asi 20-25 minut, dokud masa není propečené a zlatavé.
  6. Smažíme nebo grilujeme naan chleby podle návodu na obalu a podáváme společně s tandoori kuřetem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *