12. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Padenice z baklažánů a rajčat.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na chutné padenice z baklažánů a rajčat, které se stanou skvělou přílohou nebo lehkým jídlem. Jednoduchý a zdravý pokrm plný chuti, který si zamilují nejen milovníci zeleniny. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 2 středně velké baklažány
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Na začátku si připravíme všechny suroviny. Baklažány a rajčata umyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm plátky baklažánů z obou stran, dokud nebudou zlatavé. Poté je vyndáme na talíř a přidáme další olej.
  3. Přidáme nakrájené rajčata a prolisovaný česnek. Osmahneme je a dochutíme solí a pepřem.
  4. Na závěr přidáme opět plátky baklažánů k rajčatům a necháme vše společně povarit ještě asi 5 minut.
  5. Pokrm můžeme posypat nasekanou čerstvou bazalkou a podávat například s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *