12. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na chutné padenice z baklažánů a rajčat, které se stanou skvělou přílohou nebo lehkým jídlem. Jednoduchý a zdravý pokrm plný chuti, který si zamilují nejen milovníci zeleniny. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 2 středně velké baklažány
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl a pepř
- čerstvá bazalka
Postup
- Na začátku si připravíme všechny suroviny. Baklažány a rajčata umyjeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm plátky baklažánů z obou stran, dokud nebudou zlatavé. Poté je vyndáme na talíř a přidáme další olej.
- Přidáme nakrájené rajčata a prolisovaný česnek. Osmahneme je a dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr přidáme opět plátky baklažánů k rajčatům a necháme vše společně povarit ještě asi 5 minut.
- Pokrm můžeme posypat nasekanou čerstvou bazalkou a podávat například s čerstvým chlebem nebo rýží.