12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuře cacciatore s rajčaty a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italský pokrm Kuře cacciatore, který kombinuje kuřecí maso s rajčaty, olivami a aromatickými bylinkami. Tento chutný pokrm je ideální pro milovníky italské kuchyně a bude skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Sledujte návod a snadno si ho připravte doma! Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400g rajčat, nakrájených na kostky
  • 100g černých oliv, bez pecek
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí stehna z obou stran dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte rajčata, olivy, oregano, tymián a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vraťte kuřecí stehna zpět do pánve a zalijte vše vodou tak, aby byla masa ponořená.
  5. Poduste maso pod pokličkou asi 40 minut, nebo dokud není měkké a šťáva z masa je průzračná.
  6. S podušeným masem podávejte rýži nebo těstoviny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *