12. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rybí specialitu s bramborem, která vám zaručeně zpříjemní den. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle chutná. Podívejte se na náš krok za krokem návod a vytvořte si skvělý pokrm plný chuti a vůně moře.
Suroviny
- 400 g rybího masa (losos, treska, mořský vlk apod.)
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- koření podle chuti (př. oregano, paprika)
Postup
- Nejprve si rybí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
- V pánvi zahřejeme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme rybí maso, osolíme, opepříme a přidáme další koření dle chuti.
- Podusíme rybu do měkka a dochutíme podle potřeby.
- Na závěr smícháme uvařené brambory s rybí směsí a podáváme.