12. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Miskou teplého a krémového risotta s houbami a šalvějí si zamilují milovníci italské kuchyně. Tento lahodný recept spojuje bohaté chutě hříbků s aromatickým aroma šalvěje. Uvařte si ho doma a překvapte své blízké jedinečnou lahůdkou připravenou podle tradiční italské receptury.

Suroviny

  • 200g rýže arborio
  • 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá šalvěj
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml suchého bílého vína
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a vařte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud není skleněná.
  4. Postupně přilévejte vroucí vývar a víno, za stálého míchání, dokud rýže není měkká a krémová.
  5. Přidejte nasekanou šalvěj a promíchejte.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  7. Pokud chcete, posypeme Parmezánem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *