11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí přípravu lahodných cannoli s ricottou a osvěžujícím citrusem. Tento tradiční italský dezert je skvělou volbou pro sladkou tečku po chutné večeři. Sledujte náš recept a připravte si tyto lahodné křehké vánočky plněné krémovou ricottou a jemným citrusem doma. Vaši chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny:
- 250g mascarpone
- 250g ricotty
- 100g cukru
- šťáva ze 2 citronů
- šťáva z 1 pomeranče
- strouhaná kůra z citronu a pomeranče
- špetka skořice
- 1 vanilkový lusk
- 100g strouhané čokolády
- cannoli těsto
Postup:
- V míse smíchej mascarpone a ricottu. Přidej cukr, šťávu a kůru z citronu a pomeranče, skořici a vydlabaná semínka z vanilkového lusku.
- Směs důkladně promíchej a nech odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny.
- Cannoli těsto upeč podle návodu na balení a nech vychladnout.
- Napln těsto připravenou směsí a posype strouhanou čokoládou.
- Podávej a pokrájeným ovocem nebo posypané strouhaným citrusem.