11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú s bylinkovým pyré je lahodné jarní jídlo plné chuti a vůně čerstvých bylinek. Kombinace šťavnatého telecího masa s aromatickými bylinkami vytváří neodolatelnou kombinaci, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a okouzlete své blízké!
Suroviny
- 500 g telecího masa (na ragú)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a nakrájené mrkve, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nakrájené telecí maso a orestujte ho.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.