11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s bylinkovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ragú s bylinkovým pyré je ⁣lahodné jarní jídlo plné chuti a vůně‍ čerstvých bylinek. Kombinace ‍šťavnatého telecího masa s⁤ aromatickými bylinkami vytváří neodolatelnou kombinaci, která zaručeně potěší vaše chuťové ⁢buňky. Naučte se ‌připravit tento‍ lahodný pokrm a okouzlete své blízké!

Suroviny

  • 500 g telecího ⁤masa (na ragú)
  • 2 cibule
  • 3 ​stroužky‍ česneku
  • 3⁣ mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké ‌mouky
  • 400 ml ⁢hovězího vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Telecí maso⁤ nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek ⁢a nakrájené mrkve, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte‌ nakrájené telecí​ maso a⁤ orestujte ​ho.
  4. Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
  5. Zalijte ⁤hovězím vývarem a nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny,⁢ dokud maso nezměkne.
  6. Ochutnejte a ⁢dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *