11. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční indonéské kokosové kari s kuřecím masem. S exotickými chutěmi kokosu, koriandru a kurkumy jistě ohromíte své chuťové buňky. Nechte se unést vůní a chutí Indonésie!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
  3. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opékáme ho dozlatova.
  4. Přidáme nakrájenou červenou papriku a smažíme ji s masem.
  5. Přidáme kari koření a promícháme.
  6. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit asi 15 minut.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kukuřičné mouky rozmíchané ve vodě.
  8. Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *