11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi porcini.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na italské risotto ai funghi porcini plné aromatických hříbků. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky hub. Sledujte náš recept a připravte si ho doma během pár minut!

Suroviny

  • 200g suchých hříbků porcini
  • 400g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g Parmezánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve dejte suché hříbky do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je namočit asi 30 minut, poté je sceďte a nechte odstát.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, než bude sklenitá. Přilijte bílé víno a počkejte, dokud alkohol z vína nevypaří.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rýži na mírném ohni, občas promíchávejte. Vaření by mělo trvat asi 18-20 minut.
  5. Přidejte namočené hříbky a vařte dalších pár minut. Přidejte máslo a nastrouhaný Parmezán, promíchejte dokud se vše nerozpustí.
  6. Pořádně dochuťte solí a pepřem a můžete podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *