11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s bramborovými šiškami a křupavým slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční českou polévku kulajda s bramborovými ‍šiškami a⁤ křupavou slaninou. Tato lahodná⁣ kombinace‌ chutí vás rozhodně nadchne! Připravte ​si ‍ji snadno ⁣doma a dopřejte si lahodnou a sýtou večeři. Sledujte náš recept a buďte šéfkuchařem ‍ve své vlastní kuchyni.​

Suroviny

  • 500 g⁣ brambor
  • 1 cibule
  • 1⁣ l zeleninového ‌vývaru
  • 200 ml⁣ smetany ke šlehání
  • 80 g sádla
  • 100 ⁢g slaniny
  • 2 ‌vejce
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je​ na menší kousky.
  2. Na pánvi rozpusťte sádlo a osmahněte na ⁣něm na ⁢kostičky nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte⁤ do měkka.
  4. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a nechte lehce provařit.
  5. V hrnci přiveďte k varu vodu a špetku soli. V této době si připravte ​bramborové ‌šišky.
  6. Šišky vařte ve vroucí ⁢vodě asi 5 minut. Poté‍ je vyjměte a nechte‌ okapat.
  7. V pánvi osmahněte ⁣na⁣ kousky řezanou slaninu‌ do křupava.
  8. V hrnci s ⁤vroucí vodou⁤ rozklepněte vejce‌ a vařte do ⁢sklovata.
  9. Hotovou kulajdu podávejte s bramborovými šiškami, křupavou slaninou, vejcem a nasekaným koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *