11. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí verzi bibimbapu, tradiční korejské pokrmu plného barevných zelenin, grilovaného masa a rýže. S tímto receptem si můžete snadno připravit lahodné jídlo plné exotických chutí přímo z pohodlí vaší kuchyně. Naučte se, jak si připravit bibimbap krok za krokem a dopřejte si lahodný kousek Koreje doma.
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 100g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 okurka (nakrájená na tenké plátky)
- 1 šálek vypeckovaných fazolí mungo
- 1 šálek špenátu
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 stroužek česneku (prosušený a rozmačkaný)
Postup
- Na rozpálené pánvi s olejem osmažte hovězí maso s polovinou cukru, česneku a sójovou omáčkou. Poté odložte maso stranou.
- V té samé pánvi osmažte nakrájenou zeleninu (mrkev, okurka, špenát, fazole mungo) se zbylým cukrem, česnekem a sójovou omáčkou. Přidejte trochu vody a nechte zeleninu uvařit.
- Ve varem vody uvařte vejce na měkkou až středně tvrdou konzistenci.
- Na talíři rozprostřete vařenou rýži a na ni pokladejte hovězí maso a zeleninu. Navrch pokladejte vařené vejce.
- Pokud chcete, můžete podávat s kimchi nebo sezamovým olejem.