11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z kuřecího masa s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Domácí kari s křupavým kuřecím masem a šťavnatou cizrnou je skvělá exotická pochoutka pro celou rodinu. Naučte se připravit toto lahodné jídlo a okořeňte svou kuchyni novými chutěmi. S receptem na kari z kuřecího masa s cizrnou se stanete králem či královnou ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a opékáme, dokud maso není zprudka.
  3. Přidáme kari koření a promícháme, aby se aroma uvolnilo.
  4. Poté přidáme cizrnu z konzervy spolu s šťávou a zalijeme kokosovým mlékem.
  5. Povaříme asi 15-20 minut, dokud nezhustne omáčka a maso není měkké.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *