11. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Objevte tradiční egyptskou lahůdku s receptem na Kibbeh – chutné masové kuličky plné koření a vůně Orientu. Připravte si tento jednoduchý a lahodný pokrm doma a pozvěte své chuťové pohárky na jedinečnou cestu po exotických chutích Egypta.
Suroviny
- 500g mletého skopového masa
- 1 šálek bulguru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička soli
- olivový olej
Postup
- Nejprve namočte bulgur do teplé vody a nechte ho nabobtnat.
- Orestujte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na pánvi s olivovým olejem, dokud nezezlátne.
- V míse smíchejte mleté maso, bulgur, orestovanou cibuli a česnek, kmín, skořici, pepř a sůl.
- Rukama tvarujte směs do malých kuliček, které pak můžete ještě lehce stlačit do tvaru „láhve“.
- Na pánvi rozpalte olej a opékejte kibbeh z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
- Podávejte s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.