11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné recept na italskou rajčatovou bruschettu s bazalkou. Tato klasická a jednoduchá pochoutka je skvělou volbou pro jakoukoli příležitost. Užijte si chutné kombinace rajčat, olivového oleje a čerstvé bazalky na křupavém italském chlebu. S naším receptem si okamžitě připravíte lahodný předkrm nebo lehkou večeři. Zároveň naplníte váš domov vůní svěžích bylinek a slunečných rajčat. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého italského chleba
- 4 rajčata
- 1 česneková stroužek
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na plátky chleba si nařežeme rajčata na drobné kostičky.
- Česnek oloupeme a rozetřeme na chleba.
- Nasekanou bazalku smícháme s rajčaty a osolíme a opepříme podle chuti.
- S připravenou směsí ozdobíme chleba.
- Před podáváním můžeme pokapat olivovým olejem.