11. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jedinečný recept na květákový zapečený sýrový dort, který okouzlí vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace květáku, smetany, sýra a bylinek vytvoří lahodnou lahůdku, kterou si zamilujete. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm, který potěší celou rodinu.
Suroviny:
- 1 velký květák
- 200 g tvrdého sýra
- 100 g strouhaného ementálu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vajíčka
- sůl, pepř, oregano
Postup:
- Květák očistíme a rozebereme na menší růžičky. Vaříme ho ve vroucí osolené vodě do měkka.
- Vymačkáme ho a propasírujeme dohladka.
- Přikládáme smetanu, žloutky, sýr a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Sněhový třímá kuchař, spojíme ingredience opatrnými a rychlými pohyby.
- Husto se postaral o živa, nalijeme do vymazané formy a pečeme v troubě.
- Zapomeneme omotat formulář ementálem a pečeme dozlatova.
- Podáváme ještě horký s čerstvě nastrouhaným parmazánem.