11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jídlo Kuřecí korma s jehněčím palak plné exotických chutí a aromatických koření. Tento recept vám přinese chuťovou explozi a zaručeně potěší všechny milovníky pikantní kuchyně. Sledujte návod a připravte si skvělou exotickou večeři doma!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 400 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 1 šálek jogurtu
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu z jogurtu, kurkumy, mletého koriandru, kmínu, skořice, soli a pepře. Maso nakrájíme na menší kousky a necháme ho odpočívat v marinádě minimálně 1 hodinu.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi spolu s nakrájenými rajčaty. Přidáme maso a dusíme do měkka.
- Přidáme nasekanou petrželku a chvíli povaříme. Dochutíme podle chuti.
Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan. Dobrou chuť!