11. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Špenátové lasagne s ricottou jsou lahodné a zdravé jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si caprese v novém kabátě a poznejte zdravé varianty oblíbené italské pochoutky. S receptem na špenátové lasagne s ricottou ušetříte na kaloriích, ale ne na chuti. Neodolatelné kombinace špenátu, rajčat, ricotty a sýra vás okouzlí a zaručeně si je zamilujete celá rodina. Podávejte s křupavým čerstvým salátem a lahodným víne.
Suroviny
- 250g špenátu
- 250g ricotty
- 200g lasagní
- 400g rajčatové omáčky
- 100g parmezánu
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na oleji orestujte špenát a dochuťte solí a pepřem.
- Vymíchejte ricottu s oreganem a bazalkou.
- Do zapékací mísy nalijte trochu rajčatové omáčky, položte vrstvu lasagní, pak špenát, ricottu a znovu omáčku. Takto postupujte, dokud nevyužijete všechny suroviny.
- Poslední vrstvu posypte nastrouhaným parmezánem.
- Předehřejte troubu na 180°C a dejte lasagne péct asi 30-40 minut, dokud nezbělá a nezhustne omáčka.
- Po vyjmutí z trouby nechte chvíli odpočinout a pak podávejte. Dobrou chuť!