11. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na smažený jehněčí kari s rýží, který vás okouzlí svou exotickou chutí a dokonalou kombinací koření. Smažené kousky jehněčího masa nabraly všechny lahodné chutě z koření a spolu s křupavou rýží tvoří dokonalé exotické jídlo, které si zamilujete na první chuť. Sledujte náš recept a připravte si pochoutku plnou orientálních vůní a chutí. Zážitek pro vaše chuťové buňky je zaručen! Nenechte si ujít možnost vyzkoušet tento jedinečný recept již dnes.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 g rýže
- olej, sůl, pepř
Postup
- Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, pak přidejte nakrájené maso a restujte dozlatova.
- Přidejte kari koření a kmín a nechte chvíli restovat.
- V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Hotové smažené jehněčí kari podávejte s rýží. Dobrou chuť!