11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizotto s houbami, který vás okouzlí jedinečnou kombinací krémové rýže a šťavnatých hub. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně. S námi si připravíte výborné rizotto s houbami snadno a rychle!
Suroviny
- 250 g rýže arborio
- 200 g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 70 g strouhaného parmazánu
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
- Přidejte na tenké plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přidejte rýži a poduste ji do sklovata.
- Zalijte bílým vínem a nechte chvilku provařit, dokud alkohol z vina nevyvapí.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, po každém zalití nechte rýži dobře vstřebat tekutinu.
- Když je rýže měkká a krémová, vmíchejte parmazán. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané nasekanou petrželí. Dobrou chuť!