11. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizotto s houbami, který vás okouzlí jedinečnou kombinací krémové rýže a šťavnatých hub. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně. S námi si připravíte výborné rizotto s houbami snadno a rychle!

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 200 g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 70 g strouhaného parmazánu
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži a poduste ji do sklovata.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte chvilku provařit, dokud alkohol z vina nevyvapí.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, po každém zalití nechte rýži dobře vstřebat tekutinu.
  6. Když je rýže měkká a krémová, vmíchejte parmazán. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte posypané nasekanou petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *