10. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčková Rajma Masala slov: 4
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na Hrníčkovou Rajma Masala, indické fazolové kari plné aromatických koření. Uvařte si toto lahodné jídlo doma a užijte si autentickou indickou chuť ve čtyřech jednoduchých krocích. Suroviny:

  1. 1 hrnek rajma fazolek
  2. 2 lžíce oleje
  3. 1 cibule (nasekaná)
  4. 2 rajčata (nasekaná)
  5. 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
  6. 2 stroužky česneku (nasekané)
  7. 1 zelená chilli paprička (nasekaná) – podle chuti
  8. 1 lžíce rajma masala koření
  9. 1 lžička kurkumy
  10. sůl (podle chuti)
  11. 2 hrnky vody
  12. čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Ve velké pánvi na pěkném oleji osmahneme cibuli do zlatova.
  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a chilli. Necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme rajma masala koření a kurkumu a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme nasekaná rajčata a smažíme do měkka.
  5. Přidáme rajma fazole, sůl a vodu a vaříme asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezahuždí.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat více vody. Ochutnáme a dosolíme podle chuti.
  7. Podáváme posypané nasekanou koriandrovou naťou. Rajma Masala se tradičně podává s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *