10. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s kořeněnou krustou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé tofu s kořeněnou krustou, které potěší chuťové buňky každého milovníka tofu. Tofu je obalované v kořeněné směsi a pečené do dokonalé křupavosti. Skvělá volba pro vegetariány i vegany!

Suroviny

  • 400g tofu
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky česneku v prášku
  • 1/4 lžičky papriky
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve si připravíme kořeněnou směs. Ve středně velké míse smícháme kukuřičnou mouku, kari koření, kmín, sůl, česnek a papriku.
  2. Tofu dobře osušíme ubrouskem a nakrájíme ho na menší kostky.
  3. V mise s kořeněnou směsí obalíme kostky tofu a důkladně je obalíme, aby byly z každé strany pokryté kořeněnou směsí.
  4. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme kostky tofu. Smažíme je dozlatova z obou stran, dokud nebudou křupavé.
  5. Hotové křupavé tofu podáváme ihned jako přílohu nebo jako zdravou svačinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *