10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Recept na kulajdu s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční českou ⁣kulajdu ⁣s květákem s naším snadným receptem! Tento lahodný​ pokrm‌ spojuje krémovou‍ omáčku s jemně vařeným květákem a dochucuje ⁤se křupavými‍ křutóny.⁢ Ideální volba ​pro rychlý a chutný oběd ⁣či ⁣večeři. Zkuste⁢ ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 ​menší květák
  • 1⁣ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 800⁢ ml zeleninového vývaru
  • 200 ml ⁣smetany ⁢ke⁣ šlehání
  • sůl,‍ pepř

Postup

  1. Květák⁤ očistěte ‌a nakrájejte⁣ na menší ‍růžičky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej ⁤a ⁣máslo a osmahněte na něm na drobno nakrájenou⁣ cibuli a česnek.
  3. Přidejte‍ květák ⁢a nechte chvíli restovat.
  4. V hrnci rozehřejte olej ⁣a vmíchejte mouku. ⁢Nechte chvíli restovat za občasného míchání.
  5. Postupně přilévejte zeleninový ⁢vývar za stálého míchání,⁢ dokud‍ nevznikne hladká omáčka.
  6. Přidejte květák se zeleninou‍ a vařte až do měkka.
  7. Přilijte smetanu, prolisujte omáčku přes‌ síto a dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s křupavým ​chlebem nebo bramborovými⁤ knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *