10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Jasmínová rýže s krevetami a zeleninou je lahodné exotické jídlo plné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento skvělý recept a okusíte harmonii dochucení jasmínové rýže s křupavými krevetami a čerstvou zeleninou. Skvělá volba pro milovníky thajské kuchyně!
Suroviny
- 200g jasmínové rýže
- 200g krevet
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl, pepř, čerstvá petržel na dochucení
Postup
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- Na pánvi si na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájenou mrkev, cuketu a papriku.
- Přidáme krevety a smažíme dozlatova.
- Přidáme mletý zázvor a zalijeme sójovou omáčkou.
- Prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
- Smaženou zeleninu s krevetami podáváme s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou petrželí.