10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bún thịt nướng chả giò je tradiční vietnamské jídlo skládající se z míchané zeleniny, grilovaného vepřového masa a smaženého jarního závitku, podávaného s rýžovými nudlemi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a připravte si exotickou večeři plnou chutí a vůní Asie!
Suroviny
- 1 balení rýžových nudlí
- 300g hovězího nebo vepřového masa
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
- 100g fazolových klíčků
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 limetka, na plátky ke zdobení
- 1 hrst mátových listů
- 1 hrst lístků koriandru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- Chuťová sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte grilované maso. Můžete použít hovězí nebo vepřové maso, nakrájejte ho na tenké plátky a marinujte v směsi rybí omáčky, sójové omáčky, cukru, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň hodinu.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Následně je sceděte a propláchněte studenou vodou.
- Grilujte maso na rozpálené pánvi nebo grilu, dokud není propečené a lehce zhnědlo.
- Připravte si chả giò tzn. vietnamské jarní rolky. Stačí ještě ochutnat nebo zahřát dle balení a nakrájet na menší kousky.
- V misce rozložte uvařené nudle, na vrch nasuňte maso, chả giò a rozložte zeleninu.
- Podávejte s limetkami, mátovými listy, koriandrem a další rybí omáčkou nebo sójovou omáčkou podle chuti.