10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizotto s hřiby a šafránem je lahodná kombinace krémové rýže, aromatických hřibů a luxusního šafránu. Vyzkoušejte tento recept plný bohatých chutí a postupujte krok za krokem, abyste dosáhli dokonalého výsledku. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g čerstvých hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300ml zeleninového vývaru
- Šafránová vlákna
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- Olivový olej, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hřiby a dusíme, dokud nezmenší svůj objem a nevypustí vodu.
- Do hrnce s hřiby přidáme rýži a restujeme ji, dokud se neprožene.
- Po zalití vínem necháme vyvařit a poté postupně přiléváme zeleninový vývar, tak aby byla rýže vždy ponořená.
- Na závěr přidáme šafrán, máslo a parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Rizotto necháme chvilku odpočinout pod pokličkou a pak můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.