10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se sušenými houbami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Risotto se sušenými houbami a parmazánem je lahodná italská klasika, která spojuje krémovou rýži s intenzivní chutí sušených hub a lahodným parmazánem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky houbových pokrmů i pro ty, kteří hledají nový způsob, jak si vychutnat rýži. Připraveno s láskou a s italským šarmem!

Suroviny

  • 200g sušených hub (např. žampióny nebo smrkové houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300g arborio rýže
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • Čerstvá petrželka na ozdobení
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si dejte sušené houby namočit do teplé vody a nechte je změknout asi 20 minut.
  2. Nakrájejte cibuli a česnek na jemno a osmahněte je na pánvi s olivovým olejem.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud není skleněná.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte rizotto podle pokynů na obalu rýže.
  5. Přidejte nakrájené sušené houby a parmazán a promíchejte.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *