10. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rýžovou rolku s masem, která vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento recept vám přinese skvělou kombinaci křehké rýže a šťavnatého masa, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Nečekejte a vyzkoušejte tento tradiční jídelní poklad hned teď!
Suroviny
- 200g rýže
- 400g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- Sojová omáčka
- Skořice, koriandr, sůl, pepř
- Rýžové papírové plátky
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev
- Přidáme mleté maso a orestujeme
- Přisypeme koření, zalijeme sojovou omáčkou a dusíme, dokud není maso měkké
- V hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu
- Rýži smícháme s masem a necháme vychladnout
- Do misky s teplou vodou ponoříme rýžové papírové plátky, aby změkly
- Na zmáčené papírové plátky naneseme vrstvu rýže s masem a srolujeme
- Rýžové rolky podáváme s omáčkou nebo sojovou omáčkou