10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Rendang hovězí s chilli paprikou je indonéské tradiční jídlo plné exotických chutí. Tento recept spojuje lahodné hovězí maso s pikantní chilli paprikou, která dodá jídlu perfektní kořeněnou chuť. Vyzkoušejte tento jedinečný recept na exotickou večeři plnou vůní a chutí Asie!
Suroviny:
- 500g hovězího masa (např. roštěnec)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprika
- 5 lžic oleje
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
Postup:
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou chilli papriku. Lehce osmahněte.
- Přidejte mletou kurkumu, mletý koriandr, sůl a cukr. Promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Podávejte s rýží nebo chlebem.