10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a kandovanými plody
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na cannoli s ricottou a kandovanými plody, který vás okouzlí svou sladkou kombinací těsta, krémového sýru a ovocného toppingu. Perfektní dezert pro každou příležitost!

Suroviny

  • 200g ricotty
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200g kandovaných plodů (např. pomerančová kůra, citron)
  • 200g hladké mouky
  • 50g másla
  • 1 vejce
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve připravte těsto na cannoli. Smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a vejcem, přidejte trochu vody a vypracujte hladké těsto. Nechte ho odpočinout minimálně 30 minut.
  2. V mezičase smíchejte ricottu s cukrem a vydlabte semínka z vanilkového lusku, přidejte je do směsi a dobře promíchejte.
  3. Rozválejte těsto na tenké placičky a pomocí speciálních trubiček je obložte a spojte okraje. Poté vložte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  4. Naplněte připravené cannoli ricottovou směsí a ozdobte nakrájenými kandovanými plody. Podávejte alespoň chladné.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *