10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na cannoli s ricottou a kandovanými plody, který vás okouzlí svou sladkou kombinací těsta, krémového sýru a ovocného toppingu. Perfektní dezert pro každou příležitost!
Suroviny
- 200g ricotty
- 100g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 200g kandovaných plodů (např. pomerančová kůra, citron)
- 200g hladké mouky
- 50g másla
- 1 vejce
- olej na smažení
Postup
- Nejprve připravte těsto na cannoli. Smíchejte mouku s rozpuštěným máslem a vejcem, přidejte trochu vody a vypracujte hladké těsto. Nechte ho odpočinout minimálně 30 minut.
- V mezičase smíchejte ricottu s cukrem a vydlabte semínka z vanilkového lusku, přidejte je do směsi a dobře promíchejte.
- Rozválejte těsto na tenké placičky a pomocí speciálních trubiček je obložte a spojte okraje. Poté vložte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
- Naplněte připravené cannoli ricottovou směsí a ozdobte nakrájenými kandovanými plody. Podávejte alespoň chladné.