10. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s jehněčím masem! Tento recept spojuje chuťové vlastnosti obou druhů masa do jedinečného jídla plného exotických koření a aromatických omáček. Zkuste připravit tento lahodný pokrm a dostanete se na výlet do orientální kuchyně přímo doma. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 200g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí a jehněčí maso a opékejte dozlatova.
  3. Přisypte koriandr, kurkumu, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a dusíme pod pokličkou do měkka.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu vody.
  6. Po uvaření podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *