10. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí korma s jehněčím masem! Tento recept spojuje chuťové vlastnosti obou druhů masa do jedinečného jídla plného exotických koření a aromatických omáček. Zkuste připravit tento lahodný pokrm a dostanete se na výlet do orientální kuchyně přímo doma. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 200g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí a jehněčí maso a opékejte dozlatova.
- Přisypte koriandr, kurkumu, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu vody.
- Po uvaření podávejte s rýží nebo naan chlebem.