10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pečeným pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na italskou klasiku – pasta carbonara s křupavě upečenou pancettou. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodný zážitek z italské kuchyně.

Suroviny

  • 400g těstovin (preferovaně špagety)
  • 200g pancetty
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na plechu rozložte plátky pancetty a dejte je péct do trouby při 200°C, dokud nebudou křupavé.
  2. V hrnci uvařte těstoviny al dente dle návodu na obalu.
  3. Mezitím na pánvi osmahněte na drobné kostičky nakrájený česnek a nechte ho lehce zesklovatět.
  4. Do misky rozklepněte žloutky, přidejte strouhaný parmezán, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  5. Hotové těstoviny sceděte a přidejte je k osmaženému česneku na pánvi. Dobře promíchejte, aby se těstoviny osmažily.
  6. Přidejte k těstovinám směs se žloutky a parmezánem a rychle promíchejte, aby se vytvořil krémovitý základ omáčky.
  7. Na závěr přidejte na drobné kousky nakrájenou vychladlou pancettu a opět promíchejte.
  8. Sójte a pepřem dochuťte podle chuti a podávejte ihned, můžete posypat trochou strouhaného parmezánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *