10. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na italskou klasiku – pasta carbonara s křupavě upečenou pancettou. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodný zážitek z italské kuchyně.
Suroviny
- 400g těstovin (preferovaně špagety)
- 200g pancetty
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na plechu rozložte plátky pancetty a dejte je péct do trouby při 200°C, dokud nebudou křupavé.
- V hrnci uvařte těstoviny al dente dle návodu na obalu.
- Mezitím na pánvi osmahněte na drobné kostičky nakrájený česnek a nechte ho lehce zesklovatět.
- Do misky rozklepněte žloutky, přidejte strouhaný parmezán, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Hotové těstoviny sceděte a přidejte je k osmaženému česneku na pánvi. Dobře promíchejte, aby se těstoviny osmažily.
- Přidejte k těstovinám směs se žloutky a parmezánem a rychle promíchejte, aby se vytvořil krémovitý základ omáčky.
- Na závěr přidejte na drobné kousky nakrájenou vychladlou pancettu a opět promíchejte.
- Sójte a pepřem dochuťte podle chuti a podávejte ihned, můžete posypat trochou strouhaného parmezánu.