9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť klasiční italské speciality s receptem na Pizza Margherita. Jednoduchá a chutná pizza s rajčatovým základem, čerstvým mozzarellou a bazalkou na tenkém těstě. Vyzkoušejte tento oblíbený recept a přiveďte si do domova kousek italské kuchyně.
Suroviny
- 500 g pizzy těsta
- 200 g rajčat
- 150 g mozzarelly
- čerstvý bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na začátek si připravíme pizzové těsto. Položte ho na plech a předehřejte troubu na 220 °C.
- Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na tenké plátky.
- Na rozválené těsto dejte vrstvu rajčat. Přidejte plátky mozzarelly a posypejte nasekaným bazalkem.
- Pizza může být posypaná solí a pepřem podle chuti.
- Pizza Margherita se peče v troubě asi 15 minut nebo dokud není těsto zlatavé.
- Po upečení můžete pizzu ještě pokapat olivovým olejem a ozdobit čerstvým bazalkem.