9. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na houbové rizoto s rajčaty, které spojuje plné a bohaté chutě hub s osvěžující kyselostí rajčat. Kouzlo této lahodné kombinace najdete v našem jednoduchém receptu!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500g hříbků
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je do zlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené hříbky a restujte je do měkkava.
- Přidejte arborio rýži a neustále míchejte, dokud nebude rýže sklenutá.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, dokud není rýže vařená.
- Přidejte nakrájená rajčata a promíchejte.
- Hotové rizoto dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.