9. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s máslem a kořením
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo – hovězí korma s máslem a kořením. Skvělá kombinace měkkého masa, bohatého másla a aromatických koření vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si ho doma a užijte si exotickou lahůdku plnou lahodných chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (krkovička nebo plec)
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého křenového koření
  • 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Masa nakrájejte na menší kostky, cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  2. Na pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek a hovězí maso. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přidejte všechny koření – kmín, papriku, koriandr, skořici, kardamom, křenové koření a kajenský pepř. Důkladně promíchejte.
  5. Duste maso na mírném plameni alespoň hodinu, dokud není měkké a šťavnaté.
  6. Pokud je třeba, přilijte trochu vody nebo vývaru.
  7. Po dokončení podávejte hovězí korma posypané nasekanou petrželkou a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *